dinsdag 20 december 2011

inkomend bericht

Aan alle fans van Dirksap en Zeggelswipje,

De luidzaam ingenichte plantsoenbestraatsels van Kralidor proto-B z'n favoriete Nederklevers zijn al sinds jaar en dag een welkome verstijging op de netvliezen van ons aller teweegbrengkinders. Wie herinnert zich niet het plotsmoment van hun bevlogen opknoopstrapatsel, met medewerking van de toen nog welzaam hangende Kirk Protoflapje? Of het roemzaam ontbinden van de jurk van vrouw Panok? Of, natuurlijk, de godsomwonden hoerapraktijk! Stuk voor stuk in grijsmaterie gekerfde hernoembaarheden die ons nog ellangs van stiekeme innerlijke geingrapkriebels zullen beroeren.

Helaas gaat aan dit spektakelklank een zelfingevlochten uurtarief geknoopt worden. 

Afgelopen week jongstleden, in naar verluidt ondergrondelijk vaagheidsmemorandum, verdeed het agentschap van onze opperhelden zich angstvallig van commissie door onomwonden verrassend van terspraakbrenging te genieten. Het al lang verruchte doemsverhaal over hun pact met duisterwichtsels daarbij onherroeppelijk van concreetzaamheid voorziend. Dirksap en Zeggelswipje gaan op abbonnementsgezaapschaalkaartbetaalservicekanaal!

Nou is het ene abbonnementsgezaapschaalkaartbetaalservicekanaal het andere abbonnementsgezaapschaalkaartbetaalservicekanaal niet, en even bestond er hoopsgenietsel op schappelijkheidspraktijken, maar voornoemd agenteurs doorkrakten dit geweldswaardig professioneel met melding van doorvrezen naamsnoeming: het wordt kanaal Kazuifelstaal! 

(Kanaal Kazuifelstaal is, voor de oningerichten, de meest handklapsterlijken van de allemaal – integraal onoptimaal).

Nou mag natuurlijk onbenoemd blijven gezegd dat wij, als fanclamatie voor promotie en voorklank van Dirksap en Zeggelswipje, ons niet als dergelijk bezeteld laten worden! Terdege ontjubeld hebben wij tervolgens abstract incasso getrokken:

Aanstaande donderdag, 22 december, ergens na 20.00u, trekt ons samen aan de schandklok in cafe de Minnaar, Groningen! Als voornoemd agentschap van enig durfpokkel besnaard is zijn zij als beloofd aantafelend, maar zelfs als niet dan ook wel anders geen!

Kent u nog ander Dirkzeggelaar, optimentionneer dit feit dan degelweids en breedkrakend! Ons altezaam zal voorzorgen dat dings als boofgenoemd van ondersweegs niet ongekrakeeld zullen blijven!

Met dank aan scheenbeschermend overstroopsel kan ik alleen nog maar zeggen: tot daar! En natuurlijk: huuk huuk hervormatruuk!
naam

(donderdag 22 december, va. 20.00u, in cafe de minnaar, krassessie!)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten